onsdag 19 november 2014

Tema: MAT

Den här veckan har varit rätt seg. Jag har haft väldigt svårt att ta tag i mig själv och har mest legat i soffan och kollat på Mad Men. Sen jag kom hit har jag lyckats se klart 4 säsonger! Rätt imponerande om jag får säga det själv. Men detta innebär att ni får vänta lite med stadsvandringen som jag pratade om i förra inlägget och istället få en liten inblick i Tom & Matildas gastronomiska vardag!

Hemmagjord Fish & Chips!
Supergott alltså. Potatis skurna i jättesmå bitar och in i ugnen med massor med olja och salt lite för länge så att dom blev krispiga och goa. Vit fisk stekt i brödsmulor och sen köpt tartarsås och köpta Mushy Peas - typ mosiga ärtor som är enligt engelsmannen i hemmet ett ABSOLUT MÅSTE till den här rätten. Det här är antagligen det enda landet i världen där det går att köpa dessa mosiga ärtor på konservburk för typ 2 spänn. Jag tror att man kan kalla Mushy Peas för en Nationalskatt i den här landet. 

Pannkakor med lite härliga tillbehör - Grädde, banan, blåbär och jordnötssmör! Mums!

Vi var på asiatisk buffé en lördag efter att Tom hade haft det väldigt stressigt hela veckan med skola, jobb och träning. Det var väldigt gott och det fanns massor med mat! Säkert 50 olika rätter + efterrättsbuffé. Resultatet blev att Tom åt ca 1 KILO KYCKLING! Jag lovar att det var så mycket. Tallriken på bilden x 4 innan vi två timmar senare linkade därifrån. Behöver jag säga att vi inte åt nåt mer den dagen?

Franskt fika med mamma och pappa i London. Pajen till vänster är mammas och pappas och är typ det godaste som finns i hela världen i sötsaksväg. Banoffe paj! Nån söt pajdeg, toffesmet på det, skivad banan i nästa lager och sen toppat med grädde! Hör ni! Detta är definitivt en gåva från högre makter för att vi ska få ha det lite bättre här nere på jorden. Anledningen att just den här pajen inte var min var för att Tom ville ha nåt chokladigt... Jag ska dock inte klaga på hans val. Tryffelchoklad med valnötter. Rätt mumsigt det också.

Förra veckan köpte Tom en massa musslor som han hittade billigt någonstans, så vi bestämde oss för att göra Moule Marinére. Och det var jättelätt och jättegott verkligen! Jag blev lite förvånad över att jag visst hade en egen inre mästerkock som kikade ut där för en liten stund.
Det var lite läskigt när jag städa till dom lite först och dom stängde sig själva när jag spolade vatten på dom. Men sen så kokade vi dom i vitt vin och lök, när alla hade öppnat sig igen (betyder att dom är döda tror jag) så plockade vi ut musslorna men hällde i grädde och så fick såsen goa ihop sig lite till. Sen hällde vi såsen på musslorna och åt med gött bröd med soltorkade tomater. SÅ GOTT!!
Dock åt jag nog en mussla som var lite sur så min mage blev lite underlig senare på kvällen. Men det var det värt!

English Breakfast! Bönor, bacon, äggröra = mums. Lite hemmagjord hummus hade vi också till så vi gjorde den engelska frukosten lite mer internationell. 

Dagens lunch: Cumberland sausages och Scotish egg. Korvarna är faktiskt väldigt goda. Dom ser lite äckliga ut när man steker dom, men sen är dom jättegoda för dom är så himla köttiga jämfört med korvarna vi har hemma. Scotish egg är ett kokt ägg i mitten och sen är det typ köttfärs runt och som sen är rullat i brödsmulor. Jag har ingen aning om det är kokat eller stekt eller ångat, men det är faktiskt godare än vad man tror.
Cloudy lemonade, drickan på bilden, är min favoritdricka! Det har tagit över efter mitt Coca Cola light beroende som brukar poppa upp när jag är utomlands. Det är surt och citronigt och gott! 

Tills nästa inlägg ska jag försöka att ha tagit lite mer bilder av staden. Men man vet aldrig om jag hellre sitter inne och kollar på Mad Men, det är ju faktiskt 2 säsonger kvar att plöja!

Puss puss! Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar