Det här blir mestadels ett matinlägg igen då. Förra bloggen hette ju plugg- och MAT-bloggen så då kändes som om jag hade mer rätt att ägna alla dessa tecken åt just mat. Men man kan ju se det som att den här bloggen också kan följa mat temat, det heter ju trots allt reseMATilda.
Igår lyxade vi till det och gick på ett en jätterolig bufférestaurang igen, men den här hade mat från hela världen och kockar som stog och lagade mat på beställning vid varje liten station. Här är snabbmatsön med hamburgare, lökringar, tacos, grillad kyckling och annat mumsigt. Engelsmännen gillar den här stationen, och även fast det var rätt lite folk när vi var där så var det kö till hamburgarna typ hela tiden. Jag tycker det är lite underligt alltså, att betala över 100 spänn för att sedan bara käka pommes och hamburgare(som dessutom var en massa fettklumpar i)? Gå till McDonalds va!
Här är en av mina tallrikar. Pestopasta dom jag beställde av en liten kock och sen gick jag till delikatess/sallads-stationen och toppade upp med lite skinka och grönsaker. Mums mums!
Det var efterrättsbuffé också! Och mycket bättre än på det andra bufféstället. Här fanns massa små söta bakverk att roffa åt sig + godis + en glassmaskin och sist men inte minst.....
CHOKLADFONDUE! Bredvid fanns det pinnar som man kunde trä på mashmallows och frukt och lite kakbitar och sedan stoppa in dom så att dom dröp härligt av choklad efteråt! Jag såg ett litet barn som hade tagit en skål med glass i glassmaskinen och sen ville hon ha någonting lite mer extravagant än den vanliga chokladsåsen som stod bredvid. Så hon stoppade helt enkelt in hela skålen med glass under den rinnande chokladen till glass + skålen var helt täckt av choklad. Bredvid henne stod en kille ur personalen och skrattade åt henne, och när hon sedan försökte hitta på ett sätt att komma därifrån så hjälpte killen henne med en tallrik att ta under. Duktigt av honom tycker jag och mer choklad åt folket!
Ursäkta suddig bild, men detta är iallafall dagens projekt! Banoffe paj som jag snackat om innan. Nämligen den godaste efterrätten som finns i hela världen! Botten är söndersmulat digestive blandat med smält smör - in i ugnen att stelna och sen smeta på kondenserad mjölk med karamellsmak (en liten smak av himmelrike). Jag vet inte om det finns att köpa med karamellsmak hemma eller om man måste fixa det själv kanske. Om det inte finns måste jag nog köpa med mig några burkar hem!
Sedan skiva banan i ett lager och täck med grädde! Dekorera med valfritt ätbart som finns tillhanda och skriv något passande. Just idag hade det ju varit passande med typ Glad första advent. Men av uppenbara skäl så tog jag alternativ 2 på listan.
In i kylen och servera efter maten när man är som allra mest sötsugen!
Jag stod även för maten idag tills Toms förtjusning. Annars är det som sagt jag som sköter disken. Det blev lite pastasås med skagentema dekorerat med morötter och krasse.
Vi var på julmarknaden här i Bristol i fredags. Betydligt bättre än den i Cardiff måste jag säga. Jag skulle anta att det är ungefär såhär det ser ut i hela Tyskland från och med idag. Öl-och korvskjul överallt och andra små bodar där man kan köpa underliga hemmatillverkade korgar och annat krafs.
Ett litet julspel har dom också! Fint! Det här julmarknaden hade dragit igång redan när mamma och pappa var här, men det kändes det så otroligt avlägset med jul att jag knappt kunde reflektera över att den var där.
Imorgon ska vi dock till den riktiga julmarknaden, den i Bath! Den ska vara "the shit" i julmarknads-branschen. Hoppas för både min och er del att det stämmer nu när jag har dragit upp förväntningarna på det här sättet. Svaret får ni på tisdag!
Puss puss! Matilda









Inga kommentarer:
Skicka en kommentar